Kalite, Hijyen, İş Güvenliği ve Çevre Güvenliği ile müşteri memnuniyetini ön planda tutarak dünya standartlarında sağlıklı ürünler sunmaktır. Sefer Yılmaz Nişasta

Baklavalık Buğday Nişastası
Kek ve Benzeri Tatlılar İçin Buğday Nişastası
Lokum ve Bir Çok Ürüne Buğday Nişastası
Kadayıf ve Tatlı Çeşitleri için Buğday Nişastası

TÜRKİYE’DE BİR İLK BUĞDAY GLUTENİ

“Kaliteyle Tatlandırıyoruz” Sefer Yılmaz NişastaBuğday NişastasıDoğal Buğday Nişastası


Sefer Yılmaz Nişasta

Hakkımızda

1933’den beri faaliyette bulunan, bölgenin en köklü firmasıdır. Kurulduğu günden beri müşteri ihtiyaç ve isteklerini doğru tespit ederek ve uygun çözümler bularak müşterilerin memnuniyetini kazanmıştır. Yıllardan beri piyasada elde ettiği tecrübe ve kendisine duyulan güven sayesinde kaliteden ödün vermeden firmamız buğday nişastası üretimine devam etmektedir.

Misyonumuz

Sefer Yılmaz Nişasta; çalışanlarımız, müşterilerimiz ve tedarikçilerimizle ile birlikte istikrarlı büyüyerek topluma karşı sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, araştıran, geliştiren ve insan odaklı yatırımları ilke edinen, üstün kalite ve teknolojisiyle mükemmelliği hedefleyen bir firmadır.

Hizmet Politikamız

Ürünlerimiz, üretim öncesinde ve sonrasında alanında uzman personel tarafından üretim tesisimizde kontrol edilmektedir. Uluslararası gıda mevzuatları ve standartlarında üretilen ürünlerimiz el değmeden sağlıklı ortamda paketlenip tüketiciye ulaşmaktadır.

Kalite Politikamız

Hedeflerimizi gerçekleştirmek için öncelikli görevimiz; ISO 9001:2008 Kalite, ISO 22000:2005 Gıda güvenliği, ISO 14001 Çevre ve OHSAS 18001 İşçi sağlığı ve İş Güvenliği yönetim sistemlerinin eksiksiz uygulanmasıdır.

Buğday Nişastası Bilgi

İlimiz ve Bölgemizde Bol Miktarda Üretilen Anadolu Durum Sert Buğdayından Dünya Standartlarında ve Hijyenik Şartlarda Nişasta Üretiminde Bulunmaktayız. İlimiz ve Bölgemizde Bol Miktarda Üretilen Anadolu Durum Sert Buğdayından Dünya Standartlarında ve Hijyenik Şartlarda Nişasta Üretiminde Bulunmaktayız.

Üretim konumuz nişastasının çok geniş bir kullanım alanı mevcut bulunmaktadır. Nişasta tekstil sanayinde,eczacılıkta, çamaşırların kolalanmasında ve özellikle çocuk mamaları da dahil olmak üzere gıda sanayinde geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Kozmetolojide nişasta, güzellik maskelerinde kullanılan bazı yumuşatıcı pudraların bileşimine girer. Kağıtçılıkta, nişasta çözeltisi yapıştırıcı olarak kullanılır.

Tekstil Sanayi, nişastanın en geniş kullanım alanı olduğu bir sahadır. Tekstil sanayinde nişasta pamuklu dokuma sanayinde haşıl ve apre maddesi olarak kullanır. Bu tür kullanım Türkiye bakımından nişastanın en önemli tüketim alanlarından birini teşkil etmektedir.

Tekstil sanayinde kısa vade de nişastasının yerine ikame edilebilecek teknolojisi ve ekonomisi değerlendirilmiş, sınai ölçekte uygulamaya geçmiş başka bir mal yoktur. Ancak buğday, mısır, patates, pirinç gibi çeşitli hammaddelerden elde edilebilen nişasta cinslerinin birbirinin yerine ikame edilmeleri mümkündür.

Gıda Sanayinde nişastanın kullanım yerleri çok çeşitli olup, çeşitli unlu maddeler, tatlılar, ciklet, çocuk mamaları yapımında nişasta kullanılmaktadır.

Nişasta bir gıda maddesidir. Eczacılıkta bir dolgu maddesi olarak kullanılır. Dekstrin, Glikoz ve amil alkol eldesin de bir ilkel maddededir. Endüstride kullanılan nişastalar buğday, pirinç mısır gibi Tahıllardan elde edilir. Bunlarda nişasta miktarı %65-75 kadardır. Buğday unu ayrıca B1 vitamini ve fitin bulunur.

Baklava Sanayinde Başta Olmak Üzere,Unlu Mamuller tatlılar, çiklet, çocuk mamaları yapımında nişasta kullanılmaktadır. Yine Gıda Sanayinde Önemli Bir Yer İşgal Eden Glikoz Yapımında’da Kullanılmaktadır.

BUĞDAY NİŞASTASI

Suda, alkolde ve eterde çözünmeyen nişasta, sıcak suda kola (nişasta peltesi) denilen jelatinsi bir kütle halini alır. Hammaddesinin ya da nişastasının özelliğinden çok jelatin halindeki özelliklerini değiştirmek üzere yapılan işlemler (modifiye etme işlemleri) nişastanın cinslerini belirlenmektedir. Başka bir deyişle kullanım alanı gereklerine, jelatin özelliğini kazanmasındaki kolaylık ve hıza, ya da bu özelliği koruma süresine göre nişastanın “asitle muamele edilmiş, okside edilmiş, fosfatla muamele edilmiş” çeşitleri bulunmaktadır.

Nişasta tanecikleri yalnız bitki hücrelerinde bulunur. Nişasta iyot etkisiyle maviye boyanır. Formülü C6H10O5 olan nişasta, amilaz adındaki diyastazın etkisiyle bozunarak maltoz verir. Maltozda mayalanmayan bir şekere dönüşebilir.

Nişasta taneciklerinin şekli büyüklük ve bazı özel işaretli bitkinin cinsine göre değiştiğinden bunların mikroskop altında incelenmekle, bitkinin cinsini tespit etmek mümkün olmaktadır.

NİŞASTA STANDART AMBALAJ
Nem: %13
Renk: beyaz
50 kg ya da 25 kg torbalarda

KEPEK STANDART AMBALAJ
Nem: %13
Renk: kendine özgü- koyu sarı
Dökme olarak kamyona yada 30 kg çuvallarda


%100 Kalite %100 Memnuniyet Yıllardır Çalıştığımız İş Ortaklarımıza Teşekkür Ederiz ''Sefer Yılmaz Nişasta''''Buğday Nişastası Üretimi'' Üreticiden Tüketiciye...

Blog'dan Son Yazılar

Nişastanın Modifiyesi

Gıdaların en önemli bileşenlerinden biri olan karbonhidratlar, tüm canlıların metabolizmasında temel rol oynayan organik molekülerdir. Karbonhidratlar enerji ve karbon... daha fazla oku

Dirençli Nişasta

1982 yılında yapılan bir araştırmada enzimatik hidrolizden sonra bazı nişastaların sağlam kaldığı tespit edilmiştir. Bu durum nişastalardan da bazılarının... daha fazla oku

Lezzetli Baklava Yapmanın Püf Noktaları (Buğday Nişastası)

GAZİANTEP BAKLAVASININ SIRRI Türk mutfağının “tatlılar menüsünün” en ünlü ama bir o kadar da zahmetli tatlısının baklava olduğu konusunda çoğu... daha fazla oku